T-shirt van 2002 Het shirt van 2003 Het shirt van 2004 Het shirt van 2005 Het shirt van 2006De aanleiding

Jarenlang heeft het motorblad Kicxstart de Kicxtour georganiseerd, een toer voor de sportieve motorrijder met uiteindelijk jaarlijks bijna 200 deelnemers. De toer werd elk jaar rond Koninginnedag verreden en voerde voornamelijk door Duitsland. Aan de hand van gedetailleerde routebeschrijvingen kon je alleen of in (kleine) groepjes zelf je tempo en dus gezelschap bepalen. De allerlaatste Kicxtour werd in 2001 georganiseerd. Het vooruitzicht om in 2002 de Vrijmarkt te moeten bezoeken trok ons niet. Dus om rond 30 april niet in NL te zijn hebben een aantal (ex)Kicxtourdeelnemers de koppen bijelkaar gestoken en hebben in 2002 een alternatief georganiseerd: de Opkiktoer. De Opkiktoer is bedoeld voor de sportieve motorrijder. Hij/zij rijdt op een (toer)sportfiets en maakt zich niet druk om lange afstanden en zeker niet om bochtige wegen. De Opkiktoer beviel iedereen zo goed dat we nu elk jaar de toer mogelijk maken!

De mogelijkmakers

De (ex)Kicxtourdeelnemende koppen hebben zich als gezelschap "Mogelijkmakers" genoemd en zijn:
Vanaf 2012 maken we de routes niet meer op papier, maar zijn we op digitaal overgestapt: de routes leveren we alleen voor Garmin toestellen. Ook wij zijn met de tijd mee meegegaan!

Ronald Erik Martin

Door op de "knoppen" hiernaast te drukken krijg je een indruk van de sinds 2002 verreden Opkiktoers.

Meerijden?

We maken elk jaar een Opkiktoer mogelijk! Wil je ook meerijden, stuur dan een mailtje naar de Mogelijkmakers: Mail de mogelijkmakers! en we zetten je in ons adresbestand en sturen je begin december een uitnodiging.