Opkiktoer

Opkiktoer 2012


Vorarlberg Uitzicht in de Vogezen Hairpin

We hebben vijf dagen prachtig weer gehad, we konden elke dag buiten lunchen. De laatste dag viel letterlijk in het water.
Niemand die daarom treurde, het kwam ook wel goed uit, bij de meesten was het rubber er wel af!

We hebben foto's binnen van Menno W, Leo van der W, Erik E, Jan H, Jan N, Jan van S en natuurlijk van onze verslaggeefster: Trudy van den B: Opkiktoer 2012 de foto's
Voor commentaar en plaatjes kijk je op www.Motormaf.nl: Motormaf
Joop van den 'Ende' is van de filmpjes, kijk op zijn site www.LifeisJoy.nl: Life is Joy
Hans V. heeft voor MC de Fendert ook weer een verslag geschreven: mc de Fendert

Hét verslag van Trudy (dank!) heb ik al enige tijd terug ontvangen.... Eindelijk staat ie nu hieronder en kan je weer even terug naar het voorjaar van 2012!


Pre Opkik 29 april

Al dagen voorpret en jaaaaa het is zo ver. We mogen weer :).
De weersvooruitzichten zien er niet goed uit. Ach wat maakt het uit. Nou echt wel, met mooi weer is het veel leuker. Ik hoorde dat er mensen waren die extra poolbestendig ondergoed hebben aangeschaft. Wel, dat mogen ze ieder jaar doen. Nog nooit zo'n mooie opkiktoer gehad als dit jaar!

Deze begon bij ons met logeren. Shiterdeshit alle buren hebben ook vakantie deze tijd. Zij balen omdat wij als oppas voor Japie het konijn er niet zijn en wij omdat wij onze oppas voor Nori onze superleeuwenkopgoudvis nu missen. Vis eruit en Arjan erin. Arjan kwam bij ons logeren (zijn aanvliegroute is anders wel erg lang) zodat de voorpret nog eerder begon ;).
Heerlijk geslapen en er 's morgens zo klaar voor dat ik eigenlijk alleen maar wil vertrekken. Alleen de jongens willen nog n bakkie en nog n bakkie. Gelukkig maar want het is echt koud en we hebben rond 12 uur afgesproken iets voorbij Soest op de A1. Fijn gezellig door de file en dan innig samenkomen van Erik, Arjan, Robbie, Martin en ik. Koud maar droog, helemaal goed. Het John Deer team was compleet.

De eerste tankstop zagen we nog net een heleboel vaste opkikkers vertrekken en Ronald kwam nog even langs scheuren, zoooooo wend- en handelbaar zo'n zijspan in zijn handen. Mm eerste vergelijk: SP 1:10 / Honda Fireblade 1:9 en eh de Triumphs vééél zuiniger. Gaandeweg, warmde het lekker op en het bleef droog, joepie!
Ahum in plaats van langs Venlo gewoon een toertje door Venlo, wat 'n prachtige stad, mooie huizen....... zo weten we ook weer. Rond 16 uur arriveerden we bij het hotel in Stolberg. Echt Duits, we vielen met ons neus in een familiefeest, het terras vol mensen, prachtig weer, heerlijke taart wat wil je nog meer. Nou bijvoorbeeld je portemonee/telefoon en motorsleutels ;). Yeah but no but, battlestar galactica moest nog even landen. Later nog een mooi stuk gelopen, veel gave auto's gezien, lekkere ijsjes gegeten en blaren gekregen. Verder goed gegeten, genoten van de domme bediening en de gezelligheid. We waren allemaal blij met zo'n begin. Enne we waren ook allemaal blij met onze Dunloppies. One happy Dunlopfamily.

gevaarlijk vrouw de start tis een Honda zeker

Opkik dag 1, 30 april

Wow best lekker weer vandaag. We hoorden vanmorgen vroeg al een paar motorfietsen voorbij knallen, waren vast opkikkers. Rond 9 uur vertrokken we. Mooie rit door de Eifel, over de B258 langs de Nürburgring, via de B257 en B48 langs Johanniskreuz. Een prachtige route met mooie langlopende bochten, en fijn om te merken, ze gaan ook steeds beter :). Ik denk dat dit een combinatie is van mijn nieuwe Dunlops, een aangepaste voorvorkvering (met dank aan "mijn" Erik), Torotrialervaring (zie www.torotrail.com) en yoga ;). Als t nu spannend wordt denk ik: relax, laat gaan, kan veeeel platter, is veel fijner.

Ergens bij Piesport konden we een bakkie doen. Nee, nog geen kuchen, we luisteren allemaal naar Arjan, onze Garmin whizzkid. Man, wat is 't lekker weer, je zal maar een merino onderkleedje aangeschaft hebben omdat het koud zou zijn ;). Vandaag hebben we minstens 2 bosroutes gehad die ik me nog weet te herinneren. Allebei liepen ze naast de echte route leek het, maar ze waren heel goed te doen :). Ze waren smal, glad, hobbelig, erg zanderig én vette gladde klei en ook nog haakse bochten tussendoor. Een wegopbreking mochten we echt niet door. Ha, meestal lukt het toch wel. Dit keer via super haakse 90 graden bochten met een 20 % helling via het bos toch weer de route op! O wat is het mooi weer, echt warm!

Eindelijk om 3 uur, bij een vertrouwde stek van eerdere afkiktoeren: drinken en eten! Ondertussen zien we weer heel veel mooie auto's, oude en nieuwe Mustangs, Dodge Viper, eh nog veel meer wat mooi klonk (dichtbij 'n vliegbasis, handig taxfree rijden). Rond 17.30 bij hotel Limburgerhof, midden op industriegebied en goed herkenbaar door het Opkikspandoek op Ronalds motor. We konden zo de garage in, super. Mm wel jammer geen brommers kieken zo.

Helemaal geen gekke dingen vandaag. Oké oké op de ene vogel na die plots in tweeën was nadat ie Arjan tegenkwam. Dit jaar is het voor het eerst dat de routes alleen via digitale navigatie beschikbaar is en geen routerol meer. Ik moet zeggen, het rijdt als 'n tierelier. We hoorden dat in eerste instantie een ander hotel de bedoeling was maar dat er iets niet helemaal goed gegaan was en we nu gelukkig op de valreep hier met zijn allen terecht konden. Best gek, op drie stellen na allemaal een eenpersoonskamer. Het hotel is goedgekeurd hoor, lekker gegeten, gezellige terrassen, lekker bijgekletst (ja echte bikersonderwerpen: o wat worden we oud (ik hoop het ;), wel om onze omvang denken, pakken rekken niet ongelimiteerd mee en de komende en afgelopen vakantie's en natuurlijk ons Torotrailavontuur.
Het was een mooie dag! Lekker zonnig, wel fris en heerlijk droog. De 2012 t-shirtjes zijn erg goed. En ik ben helemaal blij met de damesuitvoering! Mmmmm noodweer vannacht, vet onweer en heel veel waterrrrrrrrrr.

eten dus nog meer eten de grootste eter?

Opkik dag 2, 1 mei

Ingrid is jarig! We genieten van een goed ontbijt en het lijkt weer mooi weer! Ik ben benieuwd naar de temperatuur. Vanochtend was het zo grappig, en zoals je kan verwachten zonder routerol, met navigatie en verschillende routes met hetzelfde begin- en eindpunt. Fladderend en dwarrelend -eh rechts links toch rechts en terug waaieren de groepjes de weg op, een lekker begin van de dag.
Vandaag is er veel bos, veel dorpen en veel snelweg in het begin van de route. Battleship galactica wil niet zo in het begin. Als antwoord op de vraag hoe dit komt: "eh haaksige bochten, je begrijpt t wel".

De koffieplekken zijn wat lastig te vinden dit jaar. Snik, ik mis de routerol. We rijden door Frankrijk en belanden uiteindelijk bij een tearoom met heerlijke meringue en chocoladetaart in een of ander artiestendorpje en hieromheen veel, heel veel wandelaars en heel veel smalle natte weggetjes.
O nee daar verloor bijna iemand zijn mooie Krygatasje. Pfff gelukkig op tijd gered. Zulke mooie super gave echt waterdichte tasjes maar de bevestiging kost even tijd (nee ik heb geen aandelen maar ben gek op goede tasjes).

Prachtige vergezichten in France en fijn bandenvreetwegdek. Wederom hebben we moeite om een knappe eettent te vinden. Ach met die taart in je buik kan het lang aan. De bospaadjes zijn leuk, maar man wat een slecht wegdek af en toe, wat eh welk wegdek weg wegdek! Gekke gasten hoor de fransen. Ze zetten gewoon die pijltjes in een haarspeldbocht de verkeerde kant op? Vandaag maar twee wegopbrekingen waar we wel doorheen kwamen. Het was een mooie, lange dag. De laatste paar uur alleen maar mooie doorlopers. En toen was daar hotel Rössle. Hier blijven we 3 nachten. Bagage eraf en lekker eten.

ff stoppen Tea room in Frankrijk? chocolade!

Opkik dag 3, 2 mei

Gordijnen open, de zon schijnt! We mogen weer.
Vanmorgen de opstart perikelen van de Sprundelclub bekeken. "Wie eh wie mag bij wie, o zijn jullie de snelle groep?" Mooi om te zien ;).

In het begin veel kort geprut en veel asociale motorrijders op onze route ;). Ja hoor, we zijn net op pad en al 3 x fout, nou ja anders gereden. Onderweg zie ik parasols in de JD kleuren. Gaat lekker en belooft veel goeds.
Vandaag via Linzgau naar de Oostenrijkse Vorarlberg, over de Riedbergpas naar het Duitse Allgaü en door de Oberjochpas. Ook weer geprut in Oostenrijk, Bregenz. Gelukkig ook hele mooie weggetjes, , gave korte bochtjes, en supermooie lange doorlopers, heerlijk die afwisseling.

Arjan zet gewoon zijn camera, achterop zijn motor, rijdende voort aan en uit! Terug in Duitsland komen we een lieve knipperende tegenligger tegen. Aha politie getackeld. We genieten van de prachtige vergezichten, bergen, watervallen en de sneeuw. Zo mooi! Vooral van genoten tijdens een koffiestop, tijdens het rijden ben ik vooral druk met andere zaken.
Grappig hoor onderweg komen we steeds weer Geert tegen met een sjekkie. Ook word ik vet ingehaald door Gerard (hij had een dealer nodig!) op een berg vol korte bochtjes.
Ah en nu heerlijk in de zon op een terras in de bergen, goede koffie, lekkere taart, het leven is goed! En dan zitten we ook nog op merinovachtjes.

Er zijn vandaag in Oostenrijk veel bekeuringen gevallen, max 102. Ahum wordt gelukkig naar het huisadres gestuurd. Wij hadden mazzel. We waren half zes binnen, mooi op tijd. Op het buffet lagen hele beestenbouten. Volgens mij was het de bedoeling dat je daar plakjes vanaf sneed. Martin RSV 4 was goed voor een hele bout! Sommige leken echt wel wat op een holbewoner zo.

bagage hoeft morgen toch pas? toezicht! gezond ontbijt

Opkik dag 4, 3 mei

Ik heb geslapen als een blok. En ik ben benieuwd, vandaag is de dag van de parkinsonroute (het lijkt wel alsof iemand met parkinson deze gemaakt heeft, ........ik verwacht heel veel bochten).
We gaan door het Zwarte woud. Onderweg zijn we even Robbie kwijt????? "Earth contact tot battleship", mm lost... Ja soms is er een afslag midden in een mooie doorloper en schiet je deze zo voorbij. Prachtig weer vandaag. Waar gaan we eigenlijk heen? Alle navigaties geven wat anders aan als ze al wat aangeven. Het lijkt wel gekke aardstraling die de boel ontregelt. Wel één navigatie werkt goed. Die van Arjan en we follow the leader.

Koos is vandaag de weg geraakt maar reed gelukkig weer. Later bleek het toch niet zo goed te gaan. Is in goede handen in het ziekenhuis beland.
Jaaa tijd voor een koffiestop. Ahum er waren er al heel veel voor ons, de kuchen zijn op. De motorfietsen staan gewoon midden op de weg geparkeerd. De laatste geparkeerden staan echt midden op de weg, en die vertrekken ook als laatste. Zijn daar foto's van?

Martin heeft vandaag zijn remmen goed uitgeprobeerd. Was bedoeld als een stopactie, maar de Fireblade dacht er anders over, deze werd vreselijk aangetrokken door een boom......... spannend moment. Veel roofvogels op jacht gezien, dat is een machtig gezicht hoor. Ik ben vandaag een paar keer weggeschoven. Mijn missie: niet meer remmen voor een bocht werkt steeds beter.
Bij mijn weten zijn er deze opkik voor het eerst een HD en een BMW LT mee. De LT heeft alternatieve kneesliders op de kuip en koffers waarin mijn binnenvoering past, goed ding. Nou ja op 't eind van de route weer alle garmins van slag. Alleen die van Arjan bleef betrouwbaar. Erik heeft zijn stepjes gemodificeerd zodat hij iets beter zit.

Score vandaag: iemand in de greppel en een modderpakking voor Gerard's BMW. Gekke smalle bergpaadjes, geitenpaadjes, meer dan haakse bochten en 16 graden helling. Prachtige dag weer (wij maar een paar regendruppels).
We misten Geert vandaag! Klopt, hij heeft vandaag een nieuw bandje gehaald en verder lekker rustig aan gedaan. Ik heb een paddenstoel gevonden, rood met witte stippen, echt. Verder gonst het over dag vijf. Op de vijfde dag is het tijd voor de Schwarzwaldhochstrasse! Je rijdt hem (haar?) volledig van Freudenstadt tot Baden-Baden.

ja, daar zijn foto's van! lekker in de zon ook lekker in de zon?

Opkik dag 5, 4 mei

Yahoo weer mooi weer, stralende zon en vandaag de Schwarzwaldhochstrasse op de route. De wekker extra vroeg, we gaan weer door vandaag, dus pakken.Erik wordt steeds geroutineerder in het pakken.

Heel veel opkikkers zijn al erg vroeg en erg wakker vanmorgen. Shitshit Arjan verloor zijn camera voor de eerste kilometer erop zat. Mm gaat niet zo lekker vandaag. Misschien de vermoeidheid die parten speelt. Wegopbrekingen, wel erdoor, niet erdoor, wel erdoor, ja ging toch echt niet. Maar als er een schaap, enz. Nog een en daar konden we tussen door prutten, zelfs het zijspan (wat rijdt die lekker door). En nog een wegopbreking, lekker lang door de gravel en de kraan thingie ging speciaal voor ons omhoog, gaaf hoor konden we er dan toch door. Wat 'n geprut vandaag zeg. Draaien, draaien. Duurde weer zo lang voor we koffie vonden. En nog slechte ook :(. Ad is gepakt door een vogel, zelf denkt ie aan adelaar, wij denken meer aan schwarzwalder hochstrassmees. Hij zegt dat ie m zag aankomen en probeerde te ontwijken. Tuurlijk Ad, was het geen politievogel met een Ducati allergie!

Mooi man, ook juist die weg na de schwarzwalder was geweldig, (bijna) een alternatieve 500. Ja hoor, nog een vogel gesmakt, Arjan onder de vogelnesten, argh bah.
Het was echt warm vandaag, veel dorpjes, Ducati met lekke voorvork, daar gaan de strakke remacties. Een metertje meer incalculeren Ad. Pfffff warm dagje maar prachtig weer weer!

Net op tijd binnen bij Hotel Christel in Heimbuchenthal: douchen bier en eten.
De meesten zijn laat vandaag. Gecoördineerde schmutzacties, erg prettig. Team Jacob: bandenactie, kostte ruim 2,5 uur, daardoor hebben ze nu wel mooie schone motors. En als toetje zijn kapje van het vizier weg en konden ze nog fijn in de warmte de hele stad door op zoek naar Hein Gericke voor een nieuw vizierkapjeding. Gerard was het zat en is naar huis doorgegaan. Martin RSV is ook maar doorgereden naar huis. Onder het mom "nu is het nog lekker droog". De dag was niet lang genoeg en plakt er nog effe vierhonderd kilometer aan vast (weersverwachting morgen regen).

Bij het eten een laatste woordje van Ronald. Het is dit keer voorbijgevlogen, dankzij het mooie weer vrijwel geen gekke dingen en goed nieuws: het gaat goed met Koos. Gek hoor alweer de laatste avond samen :(.

ze kan het zelf! rijdt het wat, zo'n driewieler? gelukkig hadden we 5 mooie dagen...

Opkik dag 6, 5 mei

De planning was via Spessart, Vogelsberg, Sauerland en Arnsbergerwald op naar huis. Maar het weer was koud en nat. Dit na zo'n geweldige week dus maar via de snelweg gegaan. En weet je na zo'n hele goede week is die ook niet eens erg.

Dank en tot volgend jaar!
groet Trudy


Riedbergpass Rotsig! Ergens op de Riedbergpas

Meerijden?

Ook in 2013 is er weer een Opkiktoer! Wil je dan meerijden, stuur dan een mailtje naar de Mogelijkmakers: Mail de mogelijkmakers! en we zetten je in ons adresbestand en sturen je begin december een uitnodiging.

De verslagen en de foto´s van de 2002 Opkiktoer 2002, 2003 Opkiktoer 2003, 2004 Opkiktoer 2004, 2005 Opkiktoer 2005, 2006 Opkiktoer 2006, 2007 Opkiktoer 2007, 2008 Opkiktoer 2008, 2009 Opkiktoer 2009, 2010 Opkiktoer 2010 en 2011 Opkiktoer 2011 toer geven je een indruk hoe de toer elk jaar 'draait'!


Opkiktoer 2012